STORYTELLING ACADEMY Magie en Meesterschap van verhalen

De mens is de wereld in het klein en de wereld is de mens in het groot
Indiaas spreekwoord
Storytelling Partners en docenten


Stacks Image 3014
Marciel Witteman
Marciel Witteman is scenarioschrijver, schrijfdocent en storyproducent. Marciel was projectleider en hoofdschrijver van televisieseries voor o.a. Endemol, Blue Circle, MTV, IDTV, Egmond Film en Four One Media.
Ze is auteur van ‘In Yogaland’ (Balans 2009) en de Theatercomedy Chakra’s & Chardonnay (2016). Marciel is gastdocent op de HKU, talkshow host van De Kleine Witteman in het Maaiveld en faciliteert met regelmaat de zogenaamde Writers Room. Daarvoor heeft ze technieken en trajecten ontwikkeld om de creatieve stroom op gang te houden en verhalen los te maken.
www.Marcielwitteman.nl

Stacks Image 2988
Els ten Hengel
Els is opgeleid tot en lange tijd werkzaam geweest als theaterregisseur, docent drama en producent. Na verschillende aanvullende opleidingen werkt zij inmiddels ruim twintig jaar als facilitator van organisatieontwikkeling, leiderschap en dialoog voor grote en kleine organisaties. Sinds eind 2007 doet Els dit onder de naam Boom, ontwikkeling van mens en organisatie. Daarnaast maakt ze deel uit van het kernteam van De Ondernemersacademie – Oost. Els is aangesloten bij de Orde van Organisatieadviseurs (OOA).

Kijk voor meer informatie over Els op Bureau Boom


Stacks Image 16260
Moniek Kramer
Moniek Kramer, schrijver van o.a. de bioscoopfilm LUCIA DE B, (Oscarnominatie) is een veelvuldig gelauwerd scenario- en toneel schrijver, regisseur, en docent: (Script Academy, Theaterschool, Schrijvers Vakschool) Schrijft, ontwikkelt en begeleid scenario's voor films, TV-films en series. Ze presenteerde en organiseerde ‘Het Schrijfpaleis ‘, het enige levende podium voor schrijvers te EYE  te Amsterdam.
Op dit moment werkt ze aan de productie HANNAH’S PARADISE, met Warner Bros. (Nu co producent van een film met BATMAN regisseur Christopher Nolan!)
Prijzen: o.a.: Gouden Pen, Comeniusprijs, Perspectiefprijs, Emmy Award, Gouden Beeld, Gouden Kalf, Nederlandse Oscar inzending Lucia de B, nominatie vakprijs beste scenario Zilveren Krulstaart. Rembrandt award.
Specialiteit als docent: Authenticiteit naar boven halen en die passend maken in een ijzersterke structuur.
Over Moniek…
Stacks Image 3001
Lisette Thooft
Lisette Thooft zat jarenlang achter haar bureau te schrijven voordat ze de stap naar het podium waagde. Toen ontpopte ze zich tot volbloed spreekster, origineel en vol humor. Inmiddels treedt ze een paar keer per maand op in zalen, zaaltjes en huiskamers en de reacties zijn onveranderlijk enthousiast. Thooft schreef en schrijft voor uiteenlopende tijdschriften zoals Happinez, The Optimist, Het Vermoeden en Onkruid. Ze heeft zeventien non-fictie boeken op haar naam staan.
Lisette is samen met Mieke Bouma de initiatiefnemer van de Kring voor Mythosofie.
Meer over Lisette Thooft

Stacks Image 3078
Marius Gosschalk.
Marius (1959) is acteur /trainer/coach en verhalenverteller. Hij is opgeleid tot Dramatherapeut en volgde een studie veranderkunde bij prof H van Praag. Hij gaf ruim 10 jaar dramatherapie in de volwassenen psychiatrie en later als trainer coach in diezelfde psychiatrie.
Als (zzp) acteur /trainer/coach en verhalenverteller is hij freelance verbonden aan diverse opdrachtgevers. Als acteur en spelleider speelt hij bij Theater Draad. Daarnaast heeft hij een serie (vertel) voorstellingen gemaakt (waaronder ‘De Alchemist’ naar P. Coelho) die op gezette tijden te zien zijn in kleine theaters of op aanvraag gespeeld worden.

Marius zit samen met Sigrid van Iersel, Mieke Bouma en Henk Hofman in de examencommissie van de Storytelling Academy en beoordeelt mede de afstudeeropdrachten.

Meer over Marius: www.gtct.nl


Stacks Image 1699
Sigrid van Iersel
Sigrid van Iersel is een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Ze schreef daarover onder meer de boeken 'Lenig Denken' en 'Toverballen voor het Brein'. Als bedenker van verhaalconcepten hielp ze diverse opdrachtgevers hun doelen te bereiken en mensen in beweging te brengen, zoals Vereniging C1000, politie Rotterdam-Rijnmond,
GGD West-Brabant en Divosa (koepel van sociale diensten).

Sigrid zit samen met Marius Gosschalk, Mieke Bouma en Henk Hofman in de examencommissie van de Storytelling Academy en beoordeelt mede de afstudeeropdrachten.

Meer over Sigrid van Iersel


En verder…
Stacks Image 3392
Ilona van der Nat
Ilona maakte de (meeste) foto's die hier op de site te vinden zijn. Naast portretten maakt Ilona van der Nat reportages met een overwegend journalistiek en documentair karakter. Alledaagse momenten gekoppeld aan maatschappelijk thema's genieten haar voorkeur. Haar motto is “Kijk naar de wereld met een nieuwsgierige blik; laat je verrassen en blijf je verwonderen.”
Meer over Ilona van der Nat

x
Overige links naar collega’s en storytellinginitiatieven:
wie
Wij zijn story-professionals met een grote liefde voor het verhalenvak en een jarenlange ervaring op het gebied van opleiden en trainen.
lees meer over ons...
contact
Tel:
+ 31 6 21 88 74 69
Postadres: Cuneralaan 50
3911 AD Rhenen
Email: info[ed]storytellingacademy.nl
missie
De Storytelling Academy koestert de magie en ontwikkelt meesterschap bij het vinden, vormen en vertellen van verhalen